Податківці чекають відвертості від бізнесу

Вівторок, 8 лютого 2011, 10:14

Державна податкова служба створює для платників податків умови, які стимулюють їх працювати відкрито, в рівних конкурентних умовах.

Про це заявив голова ДПСУ Віталій Захарченко у понеділок під час зустрічі з представниками Американської торговельної палати в Україні, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Зокрема, Захарченко відзначив, що взаємини податкових органів та платників податків обговорюються спільно із представниками бізнесу та громадськості, при цьому громадські організації стають стратегічним партнером податкової служби із упровадження політики діалогу з платниками податків.

"Ми б хотіли, щоб і бізнес був більш відкритим. Державна податкова служба хоче бачити відносини з платниками податків в іншій площині, відмінній від минулої", - відзначив він.

Реклама:

"Податкові органи зацікавлені спілкуватися з бізнесом "онлайн", а не розглядати минулі операції. Це дасть можливість уникнути ризиків платникам податків, а також чітко планувати політику і надходження податкову службу", - підкреслив глава ДПСУ.

Захарченко нагадав, що в різних регіонах України уже працює понад 700 консультаційних центрів із роз'яснення положень Податкового кодексу, проводяться семінари.

Упроваджено нову форму спілкування з платниками податків - проведення відео-семінарів, у яких беруть участь галузеві фахівці - розробники норм Податкового кодексу, також випускаються аудіо-і відео книги.

"Це - лише поодинокі приклади відкритості податкової служби", - зазначив Захарченко.

У свою чергу, представники Американської торговельної палати в Україні заявили, що готові донести нові форми роботи податкової служби до бізнесу.

За словами президента Палати Хорхе Зукоскі, прийняття Податкового кодексу - це позитивний сигнал інвестиційному співтовариству, який дає можливість іноземним підприємствам відчувати себе комфортніше в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!