"Укрзалізниця" лякає дефіцитом грузових вагонів

П'ятниця, 4 лютого 2011, 16:46

"Укрзалізниця" допускає, що в березні може виникнути нестача вантажних вагонів при збереженні існуючих тенденцій щодо зростання обсягів вантажоперевезень.

Про це повідомив заступник генерального директора "Укрзалізниці" Віктор Чорний, інформують "Українські новини".

"До кінця лютого ми вийдемо на завантаження приблизно 1 млн. тонн на добу. Вже в березні можемо зіткнутися з нестачею рухомого складу, в першу чергу напіввагонів", - сказав він.

За його словами, це пов'язано з тим, що навесні починають більш активно працювати будівельні підприємства, нарощуючи обсяги перевезення своїх вантажів.

Реклама:

Чорний відзначив, що у зв'язку з цим залізницям важлива співпраця з річковою галуззю для переорієнтації туди деяких вантажних потоків.

Він також повідомив, що найбільш затребувані напіввагони і "Укрзалізниця" зараз опрацьовує можливість використання для деяких видів вантажів хоперів замість них.

Наприкінці літа-восени 2010 року в "Укрзалізниці" не вистачало вагонів для задоволення потреб у перевезеннях вантажів, у зв'язку з чим вона на декілька місяців заборонила вивезення своїх вагонів у Росію та інші країни, крім Прибалтики, Молдови, Білорусі та Грузії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: