Азаров не розуміє позицію ЄС щодо української сільгосппродукції

Середа, 23 лютого 2011, 18:39

Прем'єр-міністр Микола Азаров називає незрозумілою позицію Європейського Союзу щодо квотування експорту української сільськогосподарської продукції в переговорах зі створення зони вільної торгівлі.

Про це він сказав у ході зустрічі з депутатом Європейського парламенту Мареком Сівецом, повідомляє агентство "Українські новини".

"Ця позиція нам незрозуміла, оскільки для нас експорт сільськогосподарської продукції, такий як пшениця, ячмінь, м'ясо й інші товари - це важлива складова експорту, що могла б хоч почасти компенсувати від'ємне сальдо нашого торговельного балансу", - сказав Азаров.

При цьому він зазначив, що пропоновані квоти по суті носять заборонний характер.

Реклама:

Зокрема, прем'єр зазначив, що пропоновані квоти на експорт м'яса птиці становлять 1 тис. тонн, а пшениці - 20 тис. тонн.

"І це при тім, що Україна експортує близько 10-15 млн. тонн", - сказав Азаров.

Також прем'єр додав, що залишаються також кілька спірних питань, зокрема, щодо інструментів захисту ринку, однак він назвав їх не настільки істотними.

Як повідомлялося, Азаров вважає неприйнятним установлення квот на українську продукцію з боку ЄС у рамках угоди про зону вільної торгівлі.

Європейська комісія вважає за можливе підписання договору про зону вільної торгівлі між Україною і ЄС до кінця 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!