У Арбузова побачили, що МВФ схвалює антикризові кроки України

П'ятниця, 11 лютого 2011, 18:16 -

Експерти Міжнародного валютного фонду позитивно оцінили заходи української влади щодо подолання наслідків глобальної економічної кризи.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Національного банку України за підсумками зустрічі представників місії із керівництвом НБУ.

"Експерти МВФ позитивно оцінили зрушення, які відбулися в Україні за 2010 рік як у сфері боротьби із наслідками світової економічної кризи, так і щодо удосконалення і реформування економіки держави", - наголошується у повідомленні.

Згідно з повідомленням, голова місії МВФ Танос Арванітіс залишився задоволений належним виконанням НБУ зобов'язань щодо реалізації програми.

Реклама:

"На сьогодні робота щодо другого перегляду виконання Україною зобов'язань в рамках програми stand-by перебуває у завершальній стадії. Зокрема, сторони уже почали узгодження відповідного листа про наміри, в якому, відповідно до досягнутого прогресу, буде визначено завдання України", - наголошується у повідомленні НБУ.

У ході консультацій глава НБУ Сергій Арбузов визначив як пріоритетні цілі монетарної політики в середньостроковій перспективі послідовне зниження базової інфляції до рівня 5% на кінець 2014 року і подальше утримання загального рівня споживчих цін з 2014 року на рівні близько 5%.

При цьому, за його словами, НБУ має весь набір монетарних інструментів для виконання взятих зобов'язань і досягнення цілей, поставлених перед центральним банком.

Як повідомлялося, з початку лютого в Україні працює місія МВФ: обговорюється макроекономічна ситуація в країні і виконання державою умов програми stand-by.

МВФ у кінці липня 2010 вирішив відновити співпрацю з Україною за новою програмою stand-by на 10 млрд. SDR (близько 15,6 млрд. доларів).

Затверджена програма є третьою за величиною серед діючих програм допомоги МВФ, поступаючись за розмірами Греції та Румунії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: