Думка експерта: Новинський залишається єдиним претендентом на Regal Petroleum

П'ятниця, 11 лютого 2011, 17:21 -
Нафтогазова компанія "Гео Альянс" і афільована з нею компанія Heamoor підтвердили, що вони не планують робити нову оферту акціонерам Regal Petroleum.

Проте компанії повідомили, що можуть відновити переговори з Regal Petroleum, якщо угода з Energees Investments не відбудеться.

"У світлі останніх подій, компанія Energees, донька української бізнес-групи Смарт-холдинг, є єдиним претендентом на покупку Regal Petroleum", - сказав в коментарі "Економічній правді" Денис Саква, старший аналітик ІК Dragon Capital.

Реклама:

За його словами, "оферта Energees дасть можливість акціонерам або продати акції за набагато більш привабливою ціною, ніж 24-25 пенсів на акцію, які пропонувалися раніше, або відмовитися від продажу, щоб отримати прибуток від майбутнього зростання акцій".

На думку експерта, до закінчення терміну оферти 20 лютого Energees зможе акумулювати 50% акцій Regal Petroleum, в результаті чого її оферта стане безумовною.

На даний момент Energees набуло права на 14% акцій компанії, тобто компанії залишилося отримати згоду ще 36% акціонерів.

"Між тим, ми прогнозуємо, що ціна акцій буде поступово наближатися до рівня, запропонованого компанією Energees", - підкреслив Саква.

За його словами, наступним каталізатором зростання ціни може стати відновлення виданих компанії ліцензій на видобуток.

"Хоча у такого розвитку ситуації поки туманні перспективи", - резюмував аналітик.

Зазначимо, АМКУ дав дозвіл на купівлю акцій, необхідних для зворотного поглинання британської нафтогазової компанії з активами в Україні Regal Petroleum plc холдинговою компанією Geo-Alliance Oil-Gas Public Limited.

Згідно із повідомленням, Regal дозволено купити контрольний пакет Geo-Alliance і навпаки.

18 січня 2011 року кіпрська Heamoor Limited і український нафтогазовий холдинг "Гео Альянс" заявили про готовність купити акції Regal Petroleum PLC за ціною 25 пенси за акцію в рамках операції зі зворотнього поглинання за участю "Гео Альянс".

Пропозиція "Смарт-холдингу" про покупку 70% акцій Regal за ціною 38 пенсів за штуку відкрита до 13:00 - за лондонським часом, 20 лютого 2011 року.

В кінці січня АМКУ дозволив компанії Energees Management Limited купити контрольний пакет акцій Regal.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: