Фірташу дали право орендувати Іршанський ГЗК і Вільногірський ГМК

Четвер, 23 грудня 2010, 11:25

Вищий адміністративний суд України визнав незаконною відмову Фонду держмайна продовжити "Кримському титану" на два роки продовжити оренду Іршанського ГЗК та Вільногірського ГМК.

Згідно з рішенням ВАСУ від 7 грудня, суд відхилив касацію ФДМ на рішення нижчестоящих судів, які визнали право "Кримського титану" продовжити оренду ІГЗК і ВГМК, закінчився 5 вересня 2009 року ,повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Розглянувши касацію, суд прийшов до висновку: ФДМ, відмовляючи у продовженні оренди, порушив ряд норм законодавства.

Зокрема, Фонд не повідомив ЗАТ за три місяці до закінчення терміну оренди, як того вимагає законодавство, про плани її розірвати.

Реклама:

Крім цього, суд встановив, що у підсумкових документах, якими Фонд роз'яснював мотивацію розірвати договір з ЗАТ, не було якесь суттєве обгрунтування такої дії.

Таким чином, "Кримський титан" мав правом продовжити оренду ІГЗК і ВГМК.

Відповідно до прес-релізу "Кримського титану", завод готовий у договірному порядку врегулювати з ФДМ питання продовження оренди ІГЗК і ВГМК.

Прес-служба з посиланням на голову правління ЗАТ Олександра Шітманюка повідомляє, що для реалізації такого механізму необхідно зняти арешт з майна зазначених підприємств.

Крім того, прес-служба підкреслює, що з моменту оренди ІГЗК і ВГМК орендодавець інвестував у їх розвиток близько 400 млн. гривень.

Іршанський ГЗК і Вільногірський ГМК забезпечують сировиною "Кримський титан".

У вересні 2009 року постановою попереднього уряду, очолюваного Юлією Тимошенко, затверджено рішення створити державні підприємства на базі ІГЗК і ВГМК, включивши їх в держхолдинг "Титан Україна".

У свою чергу, "Кримський титан", що входить в Group DF Дмитра Фірташа, вимагав пролонгувати договір оренди ІГЗК і ВГМК.

Конфлікт держави і ЗАТ навколо об'єктів перейшов у судову площину.

Крім цього, у підприємств Фірташа виник ще низка конфліктів з попереднім урядом України.

Після зміни уряду країни конфлікти були врегульовані, а керівники з OstChem Group, що об'єднує хімічні активи Фірташа, очолили "Титан Україна", "Сумихімпром" і казенне підприємство "Запорізький титаномагнієвий комбінат".

"Титан Україна" управляє ВАТ "Сумихімпром", ДАК "Титан", що володіє 50% +1 акція "Кримського титану".

До його складу також планується включити ЗТМК після реорганізації його у ВАТ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: