МВФ розгляне кредит для України 22 грудня

Середа, 15 грудня 2010, 10:37

Рада директорів Міжнародного валютного фонду внесла питання про перший перегляд кредитної програми stand-by для України до порядку денного свого засідання 22 грудня 2010 року.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу МВФ.

Також у цей день директори планують обговорити питання консультацій з Індією щодо четвертої статті та шостого перегляду програми stand-by для Сербії.

Як повідомлялося, наприкінці липня 2010 року МВФ вирішив відновити кредитне співробітництво з Україною за новою програмою stand-by на 10 млрд. SDR.

Реклама:

Київ отримав перший транш у розмірі 1,25 млрд. SDR і розраховує до кінця 2010 року за підсумками першого перегляду програми отримати другий - у розмірі 1 млрд. SDR (близько 1,6 млрд. доларів).

У листопаді в Києві працювала місія Фонду. За підсумками її роботи МВФ оголосив про узгодження на рівні експертів питання про перший перегляд програми співробітництва з Україною.

8 грудня Кабінет міністрів схвалив проект меморандуму з Міжнародним валютним фондом, який поки не розголошується.

За неофіційними даними, в документі, серед іншого, підтверджується намір української влади піти на поступове підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років, а також з 15 квітня 2011 року підвищити ціни на газ для домогосподарств і комунальних компаній на 50%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: