Уряд схвалив проект меморандуму з МВФ

Вівторок, 14 грудня 2010, 16:07

Кабінет міністрів схвалив проект меморандуму, який буде направлений до МВФ.

"Схвалити проект листа про наміри уряду України і Національного банку до МВФ. Уповноважити міністра фінансів Ярошенка Федора Олексійовича на підписання зазначеного листа", - зазначається у розпорядженні уряду, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, влада підготувала проект меморандуму про економічну політику для отримання другого траншу кредитних коштів від МВФ у рамках нової програми stand by.

За неофіційними даними, в документі, серед іншого, підтверджується намір української влади піти на поступове підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років, а також з 15 квітня 2011 року підвищити ціни на газ для домогосподарств і комунальних компаній на 50%.

Реклама:

Прем'єр-міністр Микола Азаров в грудні повідомив, що рада директорів МВФ розгляне питання виділення Україні другого траншу 20 грудня.

Разом з тим, згідно з даними веб-сайту МВФ, графік засідань ради Фонду, розписаний до 20 грудня включно, поки не містить питання щодо країни.

МВФ наприкінці липня 2010 року вирішив відновити кредитне співробітництво з Україною за новою програмою stand by на SDR10 млрд.

Київ розраховує до кінця року отримати другий - у розмірі близько 1,6 млрд. доларів.

У листопаді в Києві працювала місія Фонду. За підсумками її роботи МВФ оголосив про узгодження на рівні експертів питання про перший перегляд програми співробітництва з Україною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: