"Бориспіль" вирішив судові спори з "АероСвітом" на свою користь

Вівторок, 21 вересня 2010, 14:12

Судові розгляди між державним міжнародним аеропортом "Бориспіль" та авіакомпанією "АероСвіт" щодо права власності на земельні ділянки завершені на користь аеропорту.

Про це заявив міністр транспорту і зв'язку Костянтин Єфименко перед церемонією відкриття терміналу "F" в аеропорту, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Вирішення земельних питань, а це 70 га, дозволить нам виконувати план розвитку аеропорту "Бориспіль" до 2020 року", - сказав він.

Як повідомлялося, компанія "АероСвіт-Українські авіалінії" планувала в кінці 2006 - на початку 2007 року побудувати власний термінал на території ДМА "Бориспіль", проте навесні 2005 року за позовами органів прокуратури були порушені п'ять справ, дві з яких стосувалися договорів купівлі-продажу "АероСвітом" земельних ділянок на території Горської селищної ради, відведених під будівництво терміналу, три - договорів купівлі-продажу майна аеропорту "Бориспіль".

Реклама:

Судова палата у господарських справах Верховного суду 31 березня 2008 року відмовила в задоволенні касаційних подань генерального прокурора і касаційних скарг "АероСвіту" щодо перегляду судових рішень, якими визнано недійсними договори купівлі-продажу земельних ділянок площею понад 32 га на території ДМА "Бориспіль".

Після цього Міністерство транспорту та зв'язку і "АероСвіт" вели переговори про можливість мирової угоди, а також щодо передачі проекту терміналу "Е" державі на певних умовах.

Проте сторони не досягли згоди, і суперечки продовжилися в судах.

У 2009 році "АероСвіт" заявив, що будівництво терміналу "Е" не є пріоритетним завданням для авіакомпанії.

На початку серпня 2010 року три земельні ділянки площею 2 га, 7 га і 18 га, які перебували на балансі авіакомпанії "АероСвіт" і компанії "АроСвіт-Термінал", за рішенням суду були передані ДМА "Бориспіль".

На території цих ділянок, зокрема, прокладена під'їзна дорога до терміналу "F".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: