Співзасновник Microsoft подав до суду на Facebook і Google

Понеділок, 30 серпня 2010, 09:36

Пол Аллен, один з двох засновників фірми Microsoft, подав позови проти кількох гігантів американського і світового хайтеку, звинувачуючи їх у порушенні прав на патенти, отримані компанією, яку він створив в 1990 роки.

Ідеться про маловідому сьогодні фірмі Аллена Interval Licensing, яка розробляла веб-технології, котрі - із порушенням закону, якщо вірити позивачеві, - широко застосовують такі компанії як Apple, Yahoo, Facebook, Google, eBay, AOL, YouTube і ще четверо мешканців Кремнієвої долини, передає BBC.

Ці технології, стверджує Аллен, є "стовпами, на яких стоять сьогоднішні інтернет-торгівля і пошукові системи".

Відповідачі, проте, вважають звинувачення необгрунтованими: представники Google, Facebook і eBay уже заявили, що будуть оскаржувати позов.

Реклама:

"Цей позов проти компаній, що входять до числа найбільш інноваційних в Америці, відображає жалюгідну тенденцію, коли люди намагаються змагатися в судах, а не на ринку. Інновації, а не тяжби - ось шлях до виводу на ринок таких продуктів і послуг, від яких виграють мільйони людей по всьому світу", - говориться в комюніке Google.

Представник соціальної мережі Facebook назвав позовну заяву "абсолютно безпідставною".

Позов поданий до федерального суду у Вашингтоні.

У керівництві компанії Interval говорять, що вони вимагають компенсацій за порушення авторських прав та припинення їх використання.

Юристи компанії не називають суми компенсації, яку хочуть отримати, однак її представник Девід Постмен сказав, що ця сума буде визначена в процесі.

"Ми зробимо все, що необхідно. Це важливий крок. Вперше Пол Аллен подає подібний позов", - підкреслив він.

"Деякі технології, створені людьми, що працювали на Пола Аллена десятиліття тому, сьогодні є найважливішими в сфері пошуку та електронної комерції. Це невід'ємна частина нашого життя, і ці технології довели свою цінність", - додав Постмен.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: