Теплокомуненерго незадовільно розраховуються за природний газ – "Газ України"

Понеділок, 2 серпня 2010, 11:22

Станом на 30 липня 2010 року підприємства ТКЕ розрахувалися з ДК "Газ України" за спожитий із 1 жовтня 2009 року природний газ на 76%, а їх заборгованість перед компанією складає 2,4 млрд. гривень.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби ДК "Газ України".

Згідно із повідомленням, найбільші борги за газ накопичили підприємства ТКЕ Донецької (478 млн. гривень), Дніпропетровської (341 млн. гривень), Луганської (276 млн. гривень), Харківської (241 млн. гривень) та Одеської (138 млн. гривень) областей.

Станом на 30 липня 2010 року столична енергокомпанія АЕК "Київенерго" заборгувала ДК "Газ України" понад 2 млрд. гривень.

Реклама:

Найгірший рівень розрахунків за спожитий з 1 жовтня 2009 року природний газ стабільно демонструють тепловиробники Закарпаття - 40%, Луганщини - 47%, Житомирщини - 61%, та Севастополя - 56%, зазначають у "Газі України".

Разом з тим, стовідсоткову оплату спожитого газу провели теплопостачальні підприємства Миколаївської області. Підприємства Чернівецької області розрахувалися на 94%, Полтавської - на 93%.

Найгірші показники по заборгованості у "Житомиртеплокомуненерго" Житомирської міськради, "Бердичівтеплоенерго", "Кримтеплопостачання", "Ялтинські теплові мережі", "Артек", "Теодосія", "Лора" та "Ленінське".

ДК "Газ України" попереджає, що у разі недотримання дисципліни розрахунків за спожитий газ, Компанія порушуватиме перед керівництвом місцевих органів влади питання щодо зміни менеджменту таких теплопостачальних підприємств.

За наявності у підприємств ТКЕ заборгованості за природний газ, спожитий з 1 жовтня 2009 року, ДК "Газ України" не укладатиме з ними договорів на постачання природного газу у новому опалювальному сезоні 2010-2011 років і не виділятиме їм планові обсяги природного газу, наголошується у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: