Держфінпослуг хоче страхувати іноземців

Вівторок, 17 серпня 2010, 16:58

Держфінпослуг ініціює створення держпідприємства обов'язкового медстрахування іноземців "Асистанс-Сервіс"

Про це йдеться в проекті постанови уряду.

Згідно з проектом постанови, "Асистанс-Сервіс" створюється з метою приведення нормативних актів Кабміну у відповідність до вимог законів "Про туризм" та "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства".

Також компанія створюється для формування в рамках підготовки до проведення Євро 2012 дієвого механізму обов'язкового медстрахування іноземців та осіб без громадянства.

Реклама:

Зокрема, передбачається, що даний державний страховий агент буде укладати договори медстрахування в пунктах пропуску через кордон України.

Проектом постанови центральним органам виконавчої влади, на балансі яких знаходяться пункти пропуску через держкордон, наказується за узгодженням з адміністрацією Державної прикордонної служби у двомісячний термін забезпечити розміщення представників "Асістанс-Сервіс" на території пасажирських і вантажопасажирських пунктів пропуску.

Міністерству охорони здоров'я доручається у двомісячний термін забезпечити укладання договорів про обслуговування застрахованих осіб між підприємством та державними і комунальними медичними установами.

Також МОЗ має в цей же термін узгодити з "Асістанс-Сервіс" перелік медичних установ і забезпечити розміщення представників компанії в узгоджених державних і комунальних медустановах на умовах оренди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: