Fitch оцінило капітальні потреби українських банків

Середа, 7 липня 2010, 10:27 -

Міжнародне рейтінгвое агенство Fitch Ratings оцінює потребу в капіталізації банківської системи України в 11 млрд. доларів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Fitch.

"На думку Fitch, потреба в капіталізації складає приблизно 11 млрд. доларів, однак ця оцінка також включає українські банки, які мають іноземних і приватних власників, тому не всі додаткові витрати припадуть на частку держави", - ідеться у повідомленні.

При цьому в агентстві вважають, що угода з МВФ, ймовірно, прискорить процес рекапіталізації банківської системи, яку потрібно провести до того, як банки знову почнуть підтримувати економічне зростання за допомогою розширення кредитування приватного сектора.

Реклама:

На думку аналітиків Fitch, стабілізація макроекономічної кон'юнктури та більш низька волатильність гривні, підтримувана накопиченням валютних резервів, які становлять 26,7 млрд. доларів, поліпшили ситуацію для банків.

"У той же час прогрес із рекапіталізацією йде повільно. Відповідно до оцінок Міністерства фінансів України, потреби банків у рекапіталізації складають 30 млрд. гривень, або близько 3% ВВП за 2010 рік" - відзначають в агентстві.

Як повідомлялося, за даними НБУ оціночна сума докапіталізації українських банків за результатами стрес-тестування складає 40 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: