На "Запоріжсталь" зайшов новий власник

Понеділок, 19 липня 2010, 14:31

Металургійний комбінат "Запоріжсталь" має намір збільшити статутний фонд на 132 млн. 184 тис. 89,25 гривень до 793 млн. 104 тис. 534 гривень шляхом додаткового випуску акцій.

Про це повідомляє портал "Українські Новини" із посиланням на прес-службу комбінату.

Згідно із повідомленням. питання про збільшення статутного фонду внесено до порядку денного зборів акціонерів "Запоріжсталі", запланованого на 2 вересня.

Планується додатково випустити 528 млн. 736 тис. 357 акцій існуючої номінальної вартості - 0,25 гривні.

Реклама:

Підписка на акції буде проходити у два етапи: з 1 до 15 жовтня 2010 року і з 16 по 17 жовтня 2010 року.

У повідомленні наголошується, що мотивом збільшення статутного фонду є підвищення рівня капіталізації підприємства.

Водночас, експерти пов'язують цю додаткову емісію акцій з продажем "Запоріжсталі" росіянам.

Як повідомлялося, 12 травня голова Запорізької обласної державної адміністрації Борис Петров заявив про купівлю власником компанії SCM Рінатом Ахметовим 50% акцій "Запоріжсталі", однак SCM спростував цю інформацію.

Після цього низка ЗМІ повідомила, що SCM підписала з власниками "Запоріжсталі" договір купівлі-продажу акцій комбінату і сплатила 50 млн. доларів завдатку, при цьому сума операції склала понад 1,2 млрд. доларів.

Проте потім власники "Запоріжсталі" нібито повернули SCM завдаток разом зі штрафними санкціями ще в 50 млн. доларів і продали комбінат пов'язаних з державним російським Внєшшекономбанком структурам за 1,7 млрд. доларів.

SCM у свою чергу нібито оскаржив такі дії власників "Запоріжсталі" в лондонському суді, який заарештував акції комбінату до розгляду справи по суті.

При цьому SCM заперечує наявність судових претензій до власників "Запоріжсталі" щодо продажу комбінату і спростовує, що коли-небудь група SCM або особисто Ахметов підписували якісь договори на купівлю акцій меткомбінату.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: