Підприємство Ахметова збудувало дорогу в Запоріжжі за 220 мільйонів

Понеділок, 22 липня 2019, 13:36
 

Комбінат "Запоріжсталь" групи Метінвест завершив будівництво нової дороги Північне шосе, яка з'єднала Заводський район із центром міста, на що підприємство витратило 220 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба компанії на своєму сайті.

"Автомагістраль повністю відповідає сучасним стандартам будівництва та сертифікована Державною архітектурно-будівельною інспекцією України. Північне шосе побудовано без залучення бюджетних коштів", - підкреслили у компанії.

Також у комбінаті розповіли, що замість двосмугової дороги була побудована чотирьохсмугова автомагістраль. Це дозволило вдвічі збільшити пропускну спроможність шосе - до 16 тисяч машин на добу.

Реклама:

Для безпеки учасників дорожнього руху між зустрічними смугами і по узбіччях дороги встановлені бар'єрні огорожі, розповіли в "Запоріжсталь". Дорога освітлюється енергоефективними LED-світильниками.

У планах комбінату також влаштування чотирьох зупиночних комплексів - по два у кожному напрямку.

Також підприємство планує виконати рекультивацію відвалів уздовж дороги для зниження запилювання, висадити почвозакріплюючі рослини та молоді саджанці дерев.

Будівництво дороги виконано в рамках реалізації проекту з екологічної модернізації сталеплавильного виробництва "Запоріжсталі" з подальшим будівництвом киснево-конвертерного цеху.

Нагадаємо:

У 2016 році "Запоріжсталь" модернізував доменний цех за 30 мільйонів грн. Як відзначили тоді у компанії, цей цех став черговим об'єктом екологічної модернізації підприємства.

У 2017 році "Запоріжсталь" стало першим підприємством-забруднювачем, яке отримало кредит від Мінекології.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: