У київському метро говорять про 2,4 гривні за проїзд

Четвер, 15 липня 2010, 17:16

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" вважає економічно обґрунтованою вартість проїзду 2,42 гривні.

Про це на брифінгу заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, повідомляє агентство "Українські новини".

"Розрахунки, з якими я в ході нашої зустрічі з керівництвом метрополітену ознайомився, говорять про те, що вони вважають економічно обґрунтованим проїзд 2,42 гривні. Ми так питання не ставимо", - сказав Попов, підкресливши, що Київміськадміністрація не має наміру виходити з ініціативою підвищення вартості проїзду в метро для киян.

При цьому Попов нагадав, що є рішення суду, у якому йдеться про підвищення проїзду до 2 гривень.

Реклама:

Це судове рішення, як він підкреслив, може набути чинності тільки після відповідного рішення виконавчої служби.

"Якщо буде рішення виконавчої служби про виконання судового рішення, то воно набуде чинності, ми ініціативи зі свого боку не проявляємо. А метрополітен буде змушений піти на той ризик, що буде запропонований (за рішенням суду)", - сказав Попов.

Крім того, він зазначив, що навіть у разі підвищення вартості проїзду ті проїзні, які були придбані за старими цінами, залишаться діючими.

Як повідомлялося, раніше Попов допускав підвищення вартості проїзду в Київському метро до 2 гривень у зв'язку з рішенням суду.

4 листопада 2008 року Київміськадміністрація підвищила тарифи на проїзд у метро з 0,5 гривні до 1,5-2 гривні за поїздку, але після розслідування економічної обґрунтованості такого підвищення робоча група при Кабінеті міністрів, а також Антимонопольний комітет рекомендували знизити тарифи.

Після цього тарифи на проїзд у метро знизилися на 0,3 гривні до 1,7 гривні за поїздку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!