Тігіпко представив напрямки економічних реформ

Четвер, 3 червня 2010, 12:28

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко, представляючи реформи економічного блоку уряду під час другого засідання Комітету з економічних реформ, виділив шість головних їхніх напрямків.

За його словами, це реформи державних фінансів, фінансового сектору, податкової системи, дерегуляція економіки, приватизація та залучення інвестицій, пише газета "Дело".

"Головне завдання реформ - надати економіці потужний імпульс розвитку, забезпечити стабільне зростання", - зазначив чиновник.

На думку Тігіпка, провідними принципами реформ повинні стати економічна доцільність і спрямованість на зростання рівня життя українців.

Реклама:

Даючи загальну характеристику реформам, чиновник виділив максимальну лібералізацію економіки, залучення інвестицій і перехід до адресної допомоги бідним верствам населення.

Як відомо, економічний блок Кабінету міністрів під керівництвом Сергія Тігіпка розробив програму масштабних економічних реформ, спрямованих на сприяння підприємницької діяльності та збільшення доходів держбюджету.

Серед розроблених Тігіпком реформ - погашення боргу з неповерненого ПДВ шляхом випуску облігацій внутрішньої держпозики, а також введення системи автоматичного повернення ПДВ вже в серпні.

Також передбачаються передача функції збору всіх соціальних внесків підприємств до єдиного органу (Пенсійному фонду) і зменшення кількості видів підприємницької діяльності, що потребують ліцензування.

Також, для збільшення економічної привабливості України в очах потенційних інвесторів, Тігіпко пропонує ввести систему електронної реєстрації підприємств і посилити кримінальну відповідальність за незаконне захоплення компаній.

На засіданні Комітету економічних реформ була представлений Податковий кодекс, реформований Тігіпко.

Він повинен буде знизити фіскальне навантаження на вітчизняних підприємців і збільшити податкові надходження до держбюджету.

Очікується, що реформований Кодекс буде прийнятий Верховною радою до кінця поточної сесії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: