Fitch вірить у євро та платоспроможність Європи

Понеділок, 21 червня 2010, 10:07

Ринки перебільшують ризики зони євро, але Європейському центральному банку потрібно докласти більше зусиль для демонстрації прихильності фінансової стабільності.

Таку думку висловив глава відділу суверенних ризиків міжнародного рейтингового агентства Fitch Девід Райлі під час економічного форуму в Санкт-Петербурзі, повідомляє агентство Reuters.

"Ми думаємо, що побоювання з приводу неплатоспроможності країн Європи, за винятком Греції, перебільшені", - сказав Райлі.

Інші учасники дискусії також висловили підтримку зоні євро і упевненість в її здатності подолати кризу.

Реклама:

"Я вірю в Європу, і я вірю в євро", - сказав міністр фінансів РФ Олексій Кудрін.

Він нагадав, що майже 40% золотовалютних резервів Росії, які перевищують 400 млрд. доларів, вкладені в євро.

"Я впевнений у перспективах і майбутнє євро", - сказав Кудрін, додавши, що не очікує повномасштабного дефолту навіть від Греції.

Райлі, у свою чергу, заявив, що є ще заходи, які повинні бути прийняті Європою для успішного виходу з кризи - урядами в тому, що стосується виконання програм бюджетної консолідації, і Європейським центральним банком.

"Я вважаю, що ринок випробовує ЄЦБ. Викуп суверенного боргу ... обсяг цього викупу наразі недостатній. Я думаю, що ЄЦБ потрібно продемонструвати, що на додаток до прихильності низької інфляції він абсолютно прихильний фінансової стабільності в зоні євро в цілому", - сказав він.

Як відомо, ЄС, МВФ і ЄЦБ заявили минулого тижня, що Греція успішно проводить реформи, спрямовані на порятунок найслабшою економіки зони євро від першої рецесії за 16 років, отримавши трирічний стабілізаційний кредит на 110 млрд. євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: