Україна експортуватиме легкові авто до Середньої Азії

П'ятниця, 28 травня 2010, 09:03

Корпорація "Богдан", один з лідерів українського автопрому, має намір вийти на ринки Казахстану і Киргизії з легковими автомобілями і легким комерційним авто Bogdan 2310.

Про це сказав директор компанії "Богдан Індустрія", яка відповідає за експорт легкових автомобілів, Борис Ткаленко на Київському міжнародному автосалоні SIA'2010, повідомляє агентство "УНІАН".

За його словами, переговори з операторами в цих країнах перебувають на фінальній стадії.

За попередніми домовленостями, на ринки цих держав корпорація експортує, щонайменше, по 500 автомобілів вже 2010 року.

Реклама:

"Сьогодні наша компанія не займає позицію агресивного експортера. Таку стратегію ми зумовлюємо необхідністю якісного, а не кількісного входу на ринок. Насамперед, це стосується питань сервісного обслуговування авто", - відзначив Ткаленко.

Як відомо, на сьогодні корпорація "Богдан" має трьох дистриб`юторів легкових авто у Росії, а також по одному - у Вірменії і Білорусі.

"Богдан" планує в 2010 році збільшити випуск легкових автомобілів майже на 57% порівняно з 2009 роком - до 22,6 тис. одиниць, зокрема з урахуванням реалізації експортної політики.

Корпорація "Богдан" створена в лютому 2005 року з метою реалізації масштабних інвестпроектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів.

Нині корпорація випускає легкові авто Lada і Hyundai, а також легкові авто під власним брендом з використанням комплектуючих російського ВАТ "АвтоВАЗ" та інших світових виробників.

Корпорація "Богдан" у червні 2008 року ввела в експлуатацію завод у Черкасах з виробництва легкових автомобілів, інвестувавши у цей проект понад 330 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: