Лукашенко отримав з Одеси першу венесуельську нафту

Неділя, 2 травня 2010, 17:03

Перша партія нафти з Венесуели - 4 тис. тонн - надійшла на Мозирський НПЗ.

Про це з посиланням на Перший канал білоруського телебачення повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна"

Партія є першою частиною поставки в розмірі 80 тис. тонн, яку на днях прийняв порт Одеси.

Нафта надходить на білоруський НПЗ залізницею. Очікується, що постачання решти нафти у Білорусь буде здійснена протягом найближчих 10-12 днів.

Реклама:

Президент Білорусії Олександр Лукашенко перед прибуттям венесуельської нафти в республіку заявив, що весь прибуток від її переробки повинна залишитися Білорусії.

Як повідомлялося, Білорусь закупила у Венесуелі 80 тис. тонн нафти.

Та буде доставлена на один з двох білоруських нафтопереробних заводів - ВАТ "Мозирський НПЗ", в якому частка російської "Славнєфті" складає близько 44%.

Як очікується, загальний обсяг поставок нафти з Венесуели в Білорусію в протягом календарного року - з квітня 2010 по квітень 2011 року може скласти 4 млн. тонн.

Відповідно до білорусько-венесуельських домовленостей, обсяг поставок нафти в цей період може бути збільшений до 10 млн. тонн у разі забезпечення взаємовигідних умов транзиту.

В даний час Білорусь вивчає можливості забезпечення постачань нафти з Венесуели через порти Балтії, зокрема, через литовський порт-термінал Бутінге.

Білоруські фахівці прогнозують, що угода Білорусі про танспортування нафти через українські порти сприяє запуску нафтогону "Одеса - Броди" в аверсному режимі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!