МінЖКГ досі "оспівує" газову угоду

Середа, 28 квітня 2010, 12:40

Загроза підвищення цін на комунальні послуги для населення України, враховуючи підписані з "Газпромом" домовленості про знижку в ціні на газ, знята.

Про це заявив міністр із питань житлово-комунального господарства Олександр Попов, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Попов відзначив, що якби ціна газу складала 330 доларів за тисячу кубометрів, то треба було би збільшити суму, яку платять мешканці однокімнатної квартири за комунальні послуги, на 451 грн., двокімнатної - на 922 грн., трикімнатної - на 1213 грн.

"Більшість людей в Україні не змогли б оплатити такі комунальні послуги", - зазначив він.

Тому він заявляє, що робота, яку провели президент і прем'єр-міністр в частині зменшення цін на комунальні послуги через зниження ціни на природний газ, "напевно найважливіший результат для населення України за останні два роки".

За його словами, ситуація у сфері ЖКГ могла бути критичною, оскільки в бюджеті немає 20 млрд. грн. для вирівняння різниці в ціні на природний газ між 330 доларами та 110 доларами - ціною, за якою газ отримують підприємства теплокомуненерго.

"Загроза значно зростання цін була абсолютно реальна. Сьогодні така загроза знята", - повторив Попов.

Як повідомлялося, Україна і РФ домовилися про надання Києву знижки на російський газ - у 30% від ціни.

Реклама:

Знижка буде враховуватися як частина орендної плати за базування кораблів російського ВМФ у Криму. Парламенти України і Росії ратифікували цю угоду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: