НКРЕ підніме вартість електроенергії для ГМК і хімпрому

Четвер, 25 березня 2010, 17:38

Національна комісія регулювання електроенергетики збільшить на другий квартал 2010 року рівень роздрібних тарифів на електроенергію для 111 підприємств гірничо-металургійного комплексу і хімічній промисловості.

Про це повідомив голова комісії Сергій Тищенко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Для цього переліку зі 111 підприємств, що користувалися пільгами, роздрібні тарифи будуть не на рівні жовтня 2008 року, а на рівні листопада 2009 року", - сказав він.

Таким чином, роздрібні тарифи на електроенергію для цих підприємств із квітня 2010 року збільшаться на 7,9-8,3% до 42,21-56,24 коп. за 1 кВт-год без ПДВ, залежно від класу напруги.

Реклама:

"Якщо в середньому з моменту введення урядом мораторію тарифи по обох класах виросли в середньому на 14%, то для них вони підвищуються десь на 8,5%", - додав Тітенко.

Голова комісії уточнив, що Кабінет міністрів і НКРЕ прийняли таке рішення у зв'язку з відчутним зростанням споживання електроенергії промисловими підприємствами країни.

"За весь 2009 рік цей дискомфорт для енергетиків склав близько 500 млн. грн, а тут за перший квартал він вже склав 460 млн. грн.", - пояснив він.

За логікою чиновника, якщо вони збільшили споживання електроенергії, то пішов підйом: вони збільшили власне виробництво та отримали від цього більше грошей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: