Новинський отримав шанс викупити КГЗКОР

Вівторок, 23 березня 2010, 17:10

Вищий госпсуд підтвердив законність рішення господарського суду Кіровоградської області про початок санації Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд (КГЗКОР).

Про це пише газета "Дело".

Видання нагадує, що процедура банкрутства підприємства почалася за позовною заявою афілійованого зі "Смарт-Холдингом" Вадима Новинського підприємства "Кріворожаглострой", яке нині очолює комітет кредиторів комбінату.

У рамках санації підприємства у вересні 2009 року пройшли торги в Дніпропетровську з продажу майна КГЗКОР, на яких було продано два корпуси - середнього та дрібного дроблення залізорудної сировини. На торгах перемогла компанія "АФК-КР".

Реклама:

Проти такого розвитку подій виступив Кабінет міністрів Юлії Тимошенко і Генеральна прокуратура.

З відповідним позовом силове відомство звернулося до Дніпропетровського апеляційного господарського суду. Ініціатором судового розгляду виступило Мінпромполітики.

Також прокуратура Кіровоградської області порушила кримінальну справу за фактом спроби незаконного відчуження майна КГЗКОР, в рамках розслідування якого в розшук оголошений колишній керуючий санацією підприємства Олександр Баранівський.

Пізніше Дніпропетровський суд претензії уряду підтримав.

За інформацією "Дела", прем'єр-міністр Тимошенко вела переговори про продаж підприємства індійському мільярдерові Лакшмі Мітталу. Так, на початку 2008 року після зустрічі з Мітталом Тимошенко доручила Мінпрому підготувати документи, необхідні для приватизації КГЗКОР.

У свою чергу, Міттал заявляв, що готовий брати участь у проекті КГЗКОР, але тільки після січневих президентських виборів.

Однак із змінами в керівництві країни змінилася і ситуація з цією справою. Практично Верховний суд скасував всі рішення Дніпропетровського апеляційного господарського суду і повернув комбінат в управління того ж Барановського.

Це є сприятливим розвитком подій для партнера Ахметова у металургійному бізнесі, зазначає видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: