IFC профінансує "Мрію"

Середа, 24 лютого 2010, 09:35

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) може стати співвласником одного з найбільших українських агрохолдингів "Мрія".

Натомість компанія отримає фінансування в обсязі 50 млн. доларів, які планує направити на двократне збільшення площ орендованих сільськогосподарських земель і потужностей зі зберігання зернових, пише газета "Комерсант-Україна".

За інформацією видання, питання про виділення довгострокового квазіакціонерного фінансування агрохолдингу "Мрія" в обсязі 50 млн. доларів рада директорів IFC розгляне 31 березня.

25 млн. доларів з цих грошей складає кредит на поповнення оборотного капіталу. Термін його погашення - до кінця року з правом двічі його продовжити, уточнили в IFC.

Реклама:

Ще 25 млн. доларів - довгостроковий кредит з правом конвертації в акції холдингу.

Партнерство з IFC дозволить "Мрії" залучити додаткові фінансові кошти інших банків, тому що це буде свідчити про те, що компанія приваблива незважаючи на кризу, йдеться в повідомленні IFC. За рахунок коштів IFC "Мрія" має намір до 2012 року збільшити земельний банк на 165 тис. га за рахунок оренди земель у Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій і Хмельницькій областях.

Планується також побудувати в Західній Україні три зерносховища загальною ємністю одноразового зберігання 300 тис. тонн.

Всього для реалізації проекту необхідно 213,7 млн. доларів, повідомили в IFC.

Агрохолдинг "Мрія" заснований в 1992 році. Вирощує буряк, ріпак, пшеницю, картоплю, кукурудзу, ячмінь, гречку на 180 тис. га в Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській та Чернівецькій областях, володіє шістьма цукровими заводами та потужностями одноразового зберігання зернових на 260 тис. тонн.

Близько 80% акцій володіють засновники компанії - Іван і Клавдія Гута, 20% - понад 20 інституційних інвесторів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: