Лукашенко задумався про приватизацію

П'ятниця, 19 лютого 2010, 14:35

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував групі Rothschild стати консультантом при проведенні приватизації у державі.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс".

"Ми дуже високо оцінюємо роботу вашої групи, нам було б дуже вигідно працювати з вашими фахівцями. Якщо ви, в принципі, погодитеся, то ми змогли б визначити 5-7 проектів і серйозно їх опрацювати", - заявив Лукашенко під час зустрічі з керуючим директором групи Rothschild Аріель де Ротшильд у Мінську.

Він відзначив, що білоруська сторона хотіла б "не тільки отримати приблизно точну оцінку приватизованих підприємств, але й дечому навчитися".

Реклама:

При цьому президент додав, що "досвід співпраці у нас є".

У зв'язку з цим Лукашенко подякував керівництву групи Rothschild за роботу, яка вже була проведена за оцінкою "деяких наших підприємств, організацій".

"Що б про нас не писали, ми люди обов'язкові. І те, про що ми домовимося, ми обов'язково виконаємо", - заявив глава Білорусі.

Він запропонував керівництву групи Rothschild обговорити "основні принципи нашої співпраці.

У свою чергу де Ротшильд зазначила, що "ми маємо спільний досвід роботи з оцінки активів БПС-Банку".

"Знаю, що уряд Білорусії задоволений цією роботою", - зазначила керуючий директор.

"Ми сьогодні провели хорошу зустріч з головою правління Національного банку Білорусі, щоб краще зрозуміти, що ви маєте намір зробити з економічної і фінансової точки зору", - заявила де Ротшильд.

Як відомо, роздержавлення підприємств є однією з вимог співпраці Білорусі з Міжнародним валютним фондом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: