МТСБУ покарає страховика за демпінг

Четвер, 21 січня 2010, 09:58

Учасники ринку страхування відповідальності автовласників за кордоном "Зелена карта" звинувачують "Українську екологічну страхову компанію" (УЕСКА) в неконкурентних методах ведення бізнесу.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на керівника одного зі страховиків - членів пулу.

"Минулого року всі 14 страхових компаній, що входять до пулу "Зелена карта", підписали угоду про те, що будуть платити агентам не більше 20% комісійних з кожного проданого поліса, а ця компанія сьогодні платить 60%", - повідомив співрозмовник видання.

Голослівними звинуваченнями в демпінгу справа на цей раз не обмежилося - у четвер члени пулу і регулятор цього ринку Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ) проведуть засідання на якому буде розглянута ситуація, що склалася навколо УЕСКА.

Реклама:

"За процедурою ми дамо компанії 30 днів на виправлення політики продажу, а якщо після цього страховик продовжить порушувати - приймемо рішення про штраф у розмірі 0,1% від нарахованих річних премій (близько 15 тис. гривень). Якщо і це не допоможе - виключимо з членів МТСБУ", - заявив президент МТСБУ Володимир Романишин.

УЕСКА звинувачують у тому, що такі методи конкурентної боротьби створили загрозу фінансовій стабільності інших учасників пулу.

Як відомо, наприкінці 2009 року всі члени пулу (14 компаній, які мають право продавати поліси "Зелена карта") підписали договір про чесні правила гри на цьому ринку.

Умови договору передбачали як рівні умови роботи (включаючи однаковий розмір комісійних агентам), так і фінансові санкції до тих, хто ці умови буде порушувати.

Якщо факти порушення з боку будь-якої страхової компанії підтвердяться, то на перший раз їй загрожує штраф у розмірі 0,1% від нарахованих річних премій.

За даними журналу Insurance TOP, за підсумками 9 місяців 2009 року "Українська екологічна страхова компанія", посіла 4 місце на ринку "Зелена карта" з премій - їх розмір склав 1,3 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: