Банки радять Генпрокуратурі ловити злочинців

Середа, 18 листопада 2009, 14:52 -

Банки незадоволені підозрами Генпрокуратури у недбалості керівних органів фінансових установ.

Про це йдеться в повідомленні Асоціації українських банків (АУБ).

В повідомленні наголошується, що банки неухильно дотримуються вимог законодавства України щодо технічного стану та організації охорони своїх приміщень.

А наявність належної системи охорони у банку перевіряється Національним банком  у відповідності до вимог Закону "Про банки і банківську діяльність".

Реклама:

"Банки б охороняли ввірені їм цінності ще краще, якби влада дослухалась до пропозиції банківської системи щодо запровадження необхідних удосконалень у цій сфері", - стверджують в асоціації.

На думку банкірів, зміцнення правопорядку є основним завданнями прокуратури, основними ж завданнями комерційних банків є залучення та розміщення коштів, відкриття і ведення банківських рахунків тощо.

 АУБ наголошує, що грабежі та розбої повинні бути розслідувані, а винні притягнуті до відповідальності.

"Разом з тим, генеральний прокурор, висловлюючи свої підозри у службовій недбалості керівників банків, повинен був назвати факти, коли недбалі дії останніх призвели до заподіяння істотної шкоди правам громадян, юридичних осіб, або державним чи громадським інтересам", - йдеться в повідомленні..

Проте, таких фактів наведено не було, усі виявлені генпрокуратурою злочини відносились до сфер крадіжки, пограбування чи розбою, кажуть в АУБ.

Як повідомлялося, в Генпрокуратура заявили, що стосовно керівників банків будуть порушуватися кримінальні справи за службову недбалість у разі відсутності належних заходів безпеки в установах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: