Генпрокуратура перевірить усі банки

Вівторок, 17 листопада 2009, 13:51

У разі їх відсутності стосовно керівників банків будуть порушуватися кримінальні справи за службову недбалість.

Про це Медведько заявив на координаційній нараді працівників прокуратури і правоохоронних органів, повідомляє агентство "УНІАН".

"Я неодноразово говорив, що необхідно порушувати кримінальні справи стосовно керівників банків за службову недбалість", - заявив генпрокурор.

"Оскільки саме невиконання службовими особами елементарних заходів захисту призводить до розбійних нападів на фінансові установи", - пояснив він.

Реклама:

Медведько висловив до прокурорів вимогу "до 1 грудня повернутися до цього питання і провести перевірку і порушити кримінальні справи".

"Треба показати суспільству, що банкіри теж мають відповідати", - наголосив генпрокурор.

При цьому він зазначив, що буде персонально питати з прокурорів щодо їхнього реагування в разі відсутності в банківських установах систем захисту.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Юрій Луценко підтримав ініціативу генпрокурора.

При цьому він зауважив, що Верховна Рада не розглядає спеціально розроблений з цього приводу законопроект, а НБУ, не дивлячись на неодноразові звернення і прохання з боку МВС, не надає відповідних доручень банкам.

"У мене таке враження, що вони (керівники банків) згодні з тим, щоб їх грабували, і не вживають відповідних заходів охорони... Ніколи злочинці не зупиняються на одному вдалому розбої", - зазначив міністр.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: