В США не вірять у резервне майбутнє рубля

П'ятниця, 16 жовтня 2009, 12:59

Російський рубль наразі не може навіть стати регіональною резервною валютою через занадто високу залежність від цін на нафту.

Таку думку висловив екс-голова Федеральної резервної системи США Алан Грінспен в інтерв'ю РІА "Новости".

За його словами, отримання статусу резервної валюти залежить від багатьох факторів, у тому числі від можливості вільної конвертації і довіри до валюти.

"Рубль поки не має перспективи стати резервною валютою в силу надмірної прихильності до одного показника - вартості нафти", - сказав колишній глава центробанку США.

Реклама:

Грінспен вказав на нерозвиненість інфраструктури в Росії і на недиверсифіковану економіку як на причини, чому рубль не може претендувати на статус резервної валюти.

За його словами, навіть якщо Росія приступить до активної модернізації економіки, буде потрібно не менше 10 років, щоб рубль міг стати резервною валютою.

Як відомо, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін днями заявив, що бачить ознаки резервної валюти у рубля і юаня, відзначивши, що обов'язковою умовою для резервної валюти повинна бути її стійкість протягом десятиліть і послідовна політика уряду, спрямована на макроекономічну стабільність.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: