Одесса з Антверпеном підписали Меморандум про співпрацю

Четвер, 15 жовтня 2009, 18:35

У рамках офіційного візиту президента Віктора Ющенка до Антверпену було підписано Меморандум про співробітництво між Одеським і Антверпенська портами.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Ющенко позитивно оцінив високий рівень українсько-бельгійського міжрегіонального співробітництва та висловив зацікавленість у його подальшому розвитку.

За підсумками зустрічі у присутності голови української держави відбулася церемонія підписання Меморандуму про співробітництво між Одеським та Антверпенського портами, що має поглибити взаємовигідні ділові контакти обох країн, йдеться в повідомленні.

Реклама:

За словами Ющенка, на початку минулого століття бельгійські інженери та технічні спеціалісти відіграли визначну роль у становленні української важкої промисловості, металургії та гірничої галузі.

"У нас гарна історія відносин і, переконаний, ще краще співробітництво в майбутньому", - сказав він.

Підтвердженням розвитку економічних відносин між країнами голова держави назвав те, що товарообіг двох країн у 2008 році сягнув 1,5 млрд. доларів.

"Ми є свідками того, коли провідні бельгійські корпорації, компанії приходять на український ринок. Ми все будемо робити, щоб ці відносини розвивалися", - додав президент.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: