"Татнєфть" вимагатиме від України 5 мільярдів доларів

Середа, 14 жовтня 2009, 13:49

ВАТ "Татнєфть" у зв'язку з конфліктом навколо ЗАТ "Укртатнафта", в якому вона є акціонером, має намір збільшити розмір претензій до України до 5 млрд. доларів.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" з посиланням на першого заступника генерального директора компанії Наіля Маганова.

"Думаю, що вимоги зростуть до не менше 5 млрд. доларів. У таку суму оцінюють втрати наші експерти", - сказав Маганов.

За його словами, у таку суму оцінюється, зокрема, втрата контролю над підприємством і оборотних коштів.

Реклама:

Маганов назвав хід міжнародного судового процесу, ініційованого "Татнєфтю" з вимогою до української влади про відшкодування збитку, позитивним.

"Все йде згідно з регламентом", - підкреслив перший заступник гендиректора.

За його словами, в результаті захоплення "Укртатнафти" рейдерами, Україна сьогодні має по факту "4 непрацюючі НПЗ, недіючу систему "Укртранснафти", простоювання залізниці і необгрунтовано високі ціни на нафтопродукти", а також повинна буде відшкодувати втрати законним акціонерам "Укртатнафти".

Раніше повідомлялося, що "Татнєфть" втратила оперативний контроль над Кременчуцьким НПЗ у жовтні 2007 року, коли крісло голови правління товариства зайняв Павло Овчаренко.

"Татнєфть", яка була основним постачальником сировини на Кременчуцький НПЗ, в ситуації, що склалася, припинила відвантаження нафти на завод і заявила про подання до суду позову з вимогою до української влади відшкодувати понад 1 млрд. доларів збитків за порушення прав компанії як акціонера "Укртатнафти".

Розмір цього позову було підвищено 29 червня до 2,4 млрд. доларів, що пов'язано з передбачуваними втратами, понесеними "Татнєфтю" у зв'язку з незаконним продажем "Корсану" 18,296% акцій "Укртатнафти".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: