НБУ: українці вкладають на депозити у доларах

Субота, 5 вересня 2009, 18:17 -

Монетарна база в Україні у серпні зменшилася на 3,1% - до 183,4 млрд. грн.

Про це повідомляється на офіційному веб-сайті Нацбанку.

Грошова маса у той час, в серпні зменшилася на 0,3%, до 470,5 млрд. грн.

У повідомленні наголошується, що на динаміку монетарної бази в серпні вплинуло зменшення обсягу коррахунків банків на 40,1% - до 14,7 млрд. грн., що стало результатом проведення НБУ більш жорсткої політики.

"Ситуація на грошово-кредитному ринку в серпні 2009 року характеризувалася певним збільшенням напруги через посилення девальваційних очікувань. У таких умовах НБУ проводив жорстку грошово-кредитну політику, що знаходило свій вияв у посиленні вимог до формування банками обов'язкових резервів, активізації мобілізаційних операцій" , - говориться в повідомленні.

Як відзначає НБУ, серпень став п'ятим місяцем поспіль, коли спостерігалася висхідна динаміка обсягу депозитів фізичних осіб.

Депозити населення за цей місяць зросли на 1,3% (з початку року зменшилися на 5,4%), досягнувши 203,9 млрд. грн.

У той же час в умовах посилення девальваційних очікувань приріст депозитів населення в серпні відбувався виключно за рахунок вкладень в іноземній валюті (приріст склав 6,7%), у той час як обсяг депозитів у гривні зменшився на 4,2%.

НБУ також зазначає, що в серпні збереглася спадна тенденція в динаміці депозитів юросіб, що відображає уповільнення темпів економічного розвитку. Обсяг таких депозитів минулого місяця знизився на 0,5% (з початку року - на 18,6%) - до 115,8 млрд. грн.

Динаміка депозитів у валютному розрізі, наголошується в повідомленні, відображає певне підвищення попиту на інвалюту, у тому числі на готівковому сегменті ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: