Тепер Мінфін продаватиме ОВДП по вівторках

Субота, 12 вересня 2009, 12:06 -

Мінфін переніс переглянув день проведення первинних аукціонів з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП): тепер він буде їх проводити по вівторках замість понеділка.

Таке рішення прийнято за підсумками наради з представниками банків у п'ятницю, повідомляє прес-служба міністерства.

"Було прийнято спільне рішення про розміщення ОВДП щовівторка з оплатою в середу, починаючи з 15 вересня", - ідеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Мінфін цього тижня завершив відбір перших дев'яти банків як первинних дилерів на ринку ОВДП. Ними стали ІНГ Банк Україна, Ощадбанк, УкрСиббанк, Райффайзен банк Аваль, Укргазбанк, Родовід Банк, ОТП Банк, Унікредит Банк і Ерсте Банк.

Реклама:

Отримати статус первинного дилера могли лише банки зі статутним капіталом не менш 10 млн. євро, загальний обсяг торгівлі яких облігаціями державної позики з початку 2005 року перевищив 1 млрд. гривень.

Дилер бере на себе зобов'язання щоденно котирувати на фондових біржах, подавати конкурентні заявки на покупку при їх розміщенні і забезпечувати купівлю ОВДП в обсязі не менше 3% загального обсягу їх розміщення протягом півріччя.

У свою чергу, Мінфін зобов'язується задовольняти при проведенні розміщення ОВДП виключно заявки дилерів з моменту укладення договорів про співробітництво з шістьма первинними дилерами і враховувати їхні пропозиції при складанні графіків розміщень.

Держбюджет передбачає продаж ОВДП у 2009 році на 26 млрд. гривень. З початку року Мінфін отримав від їх розміщення 10,84 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: