Вкладники Укрпромбанку "зависли" між двома банками

Четвер, 10 вересня 2009, 10:05

Кабінет міністрів прийняв остаточне рішення про долю Укрпромбанку. На засіданні експертно-аналітичної ради з питань участі держави в капіталізації банків у середу було вирішено: фінустанову не рекапіталізувати.

Таким чином, після п'яти місяців обговорення долі цього банку владні структури нарешті прийшли до єдиного рішення: Укрпромбанк ліквідувати, а всі якісні активи і пасиви перевести в один з банків, які належать державі, пише газета "Дело".

"Рішення по Укрпромбанку на експертно-аналітичній нараді прийнято. Але воно не вступить в силу, поки не закінчаться консультації", - цитує видання слова директора департаменту Мінфіну з питань участі держави в капіталізації банків Теймура Багірова.

"Остаточне рішення щодо Укрпромбанку повинно бути прийнято 15 вересня", - сказав керівник дирекції з банківського регулювання та нагляду Василь Пасічник.

Реклама:

Видання зазначає, що, до цього часу залишається спірним питання, в якій саме банк переведуть вкладників Укрпромбанку.

Як відомо, серед претендентів - державний Ощадбанк і Родовід Банк, у якому уряду належать 99,97% акцій.

"Йде війна: одні хочуть в Ощадбанк, інші - в Родовід Банк. Родовід Банк отримав 2 млрд. гривень в капітал і ще зараз 3 млрд. гривень просить у Мінфіну. Хоча спочатку планували провести докапіталізацію тільки на 1,8 млрд. гривень. Куди їм ще вклади Укрпромбанку - незрозуміло", - розповідає джерело, близьке до Укрпромбанку.

Проте цілком імовірно, що рішення буде прийнято саме на користь "Родоводу".

"Прем'єр-міністр висловилася за переведення вкладів Укрпромбанку в Родовід Банк. Не проти цього і Світовий банк, і МВФ. А от Мінфін та НБУ вагаються. Швидше за все, питання вирішиться на користь Родовід Банку", - вважає джерело в Кабміні.

Як повідомлялося, 20 липня Нацбанк направив до Мінфіну подання на рекапіталізацію Укрпромбанку, а також пропозицію перевести його вклади в Ощадбанк.

У свою чергу тимчасовий адміністратор Родовід Банку Сергій Щербина направив до Мінфіну і НБУ свою пропозицію про переведення пасивів і активів Укрпромбанку в Родовід Банк.

Однак, за його словами, станом на початок вересня ніяких відповідей від цих відомств з даного питання він не отримував.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: