Опозиційний міністр звинувачує уряд у продажії цукру "своїм"

Середа, 5 серпня 2009, 10:37 -

Депутат Верховної ради від фракції Партії регіонів, міністр сільського господарства опозиційного уряду Віктор Слаута обвинувачує уряд у реалізації цукру з державного продовольчого резерву за заниженими цінами комерційним структурам, які близькі Кабміну.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Партії регіонів.

Слаута зазначив, що при зростанні дефіциту цукру на ринку значно зросли обсяги його експорту за кордон.

"Коли в країні назріває дефіцит цукру (щонайменше 500 тис. тонн), обсяги його експорту зростають у 33 рази! Чому розпродається дефіцитний для країни державний цукор (при цьому не у торговельну мережу, а посередницьким структурам) за ціною 3-5 гривень за кілограм, коли на ринку ціна досягла більше 8?", - підкреслив він.

Реклама:

На думку опозиційного міністра, такий продаж цукру за заниженими цінами структурам, близьким уряду, свідчить про існування підготовленої Кабміном схеми.

"Відповідь тут може бути тільки одна: діє чітко відпрацьована урядом схема, за якою державний цукор (закуплений в 2006-2007 роках) віддається комерційним структурам, наближеним до уряду, які вивозять його за кордон, попередньо переробляючи в нехитрі кондвироби", - заявив Слаута.

На його думку, такі дії уряду провокують збільшення імпорту цукру-сирцю, руйнуючи вітчизняну цукрову галузь.

Слаута висловив побоювання, що внаслідок такої політики уряду цього року роботу не зможуть відновити близько 10 цукрових заводів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: