Меркель розкритикувала діяльність фінансових інститутів США і Великобританії

Субота, 18 липня 2009, 11:39

Глава уряду ФРН Ангела Меркель, виступаючи на з'їзді Християнсько-соціального союзу в Нюрнберзі, виступила з гострою критикою на адресу фінансових інститутів США і Великобританії.

Меркель зазначила, що у зв'язку зі світовою кризою парламентські вибори, які відбудуться у Німеччині 27 вересня, набувають особливого значення, пише Deutsche Welle.

За її словами, необхідно зробити все можливе, щоб у майбутньому виключити "зловживання свободою" на фінансовому ринку.

Серед головних причин світової фінансової та економічної кризи Меркель назвала "відчуття вседозволеності, жадібність, прагнення задовольнити особисті потреби".

Реклама:

Лідер партії "Християнсько-демократичний союз", яка виступає в союзі з ХСС, заявила, що світова економіка повинна бути організована таким чином, щоб вона служила інтересам людей.

"Ми ніколи не допустимо такої ситуації, щоб на Уолл-стріт або лондонський Сіті спочатку нав'язували свої уявлення про те, як потрібно заробляти гроші, а потім пред'являли іншим рахунок за свої помилки".

Меркель у промові, що прозвучалав день її 55-річчя, звернулася також і до керівників банків, закликавши їх по-справжньому переосмислити бізнес-стратегію і не жити лише сьогоднішнім днем, отримуючи задоволення від поточних успіхів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: