Банк Жеваго втратив інтерес до рекапіталізації

П'ятниця, 5 червня 2009, 16:34

Тема рекапіталізації на сьогодні втратила свою актуальність для банку "Фінанси та Кредит".

Про це заявив голова правління банку Володимир Хливнюк у коментарі агентству "ЛІГАБізнесІнформ".

Як відомо, на зборах у березні 2009 року акціонери банку "Фінанси та Кредит" ухвалили рішення звернутися до держави з проханням про рекапіталізацію.

За словами Хливнюка, на той момент це було правильне рішення, оскільки прогнози аналітиків у лютому 2009 року щодо обслуговування кредитів клієнтів банку були досить песимістичними.

Реклама:

"Але оскільки кредитний портфель банку багато в чому сформований експортно-орієнтованими і імпортозаміщуючими підприємствами промисловості, то до травня стала чітко простежуватися інша тенденція - позитивна", - сказав він.

Хливнюк пояснив, що сьогодні на прикладі клієнтів банку спостерігається практично 100% завантаженість виробництва на підприємствах хімічної та фармакологічної промисловості, запрацювали порти, залізниця збільшує свою завантаженість.

Він пояснює, що ця ситуація багато в чому обумовлена тим, що послідовна курсова політика Нацбанку (коли долар/гривня варіюються на рівні 7,5-8 гривень за долар), дозволила знайти баланс інтересів експортерів і вітчизняних споживачів.

"Тому сьогодні тема рекапіталізації для банку втрачає свою актуальність", - сказав Хливнюк, додавши, що "як виявилося, так довго очікуване вливання грошей у банки в рамках оголошеної рекапіталізації не є обов'язковою умовою виходу з кризи".

Хливнюк повідомив, що останні тижні роботи банку "Фінанси та Кредит" показують стійку позитивну динаміку в роботі з клієнтами - фізичними та юридичними особами.

Тому, як підкреслює банкір, сама тема рекапіталізації, яка зараз в очах широкої громадськості апріорі асоціюється з проблемними будь-якого з банків, який звернувся з подібною проханням до держави, "стала для нас не тільки неактуальною", а "скоріше, обтяжливою".

Банк "Фінанси та Кредит" зареєстровано 30 жовтня 1991 року як Комерційний банк "Український Комерційний банк ділової співпраці".

Банк називають фінансовим центром так званої фінансово-промислової групи "Фінанси та кредит", до основних власників якої зараховують народного депутата від Блоку Юлії Тимошенко Костянтина Жеваго.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: