S&P підтвердило рейтинги Криму

Вівторок, 16 червня 2009, 14:25 -

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's підтвердило рейтинги Автономної республіки Крим (АРК) за зобов'язаннями в іноземній валюті на рівні ССС+/Негативний/С, у національній валюті - B-/Негатівний/С і за національною шкалою - uaBBB.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби агентства.

"Рейтинги Криму відображають рейтинги України, включаючи низьку передбачуваність доходів і в цілому невелику фінансову гнучкість регіону внаслідок контролю з боку центрального уряду", - зазначається у повідомленні.

Відповідно до нього, негативний вплив цих чинників посилюється високою залежністю республіки від перерахувань із бюджету вищих органів, її низьким рівнем добробуту, великими потребами у витратах, а також слабкою позицією ліквідності.

Реклама:

Додатковий тиск на рівень рейтингів чинить наявність умовних зобов'язань, пов'язаних з інфраструктурними компаніями та муніципальними утвореннями.

Чинниками, які позитивно впливають на рівень рейтингів є нульовий борг республіки і її сприятливе розташування на узбережжі Чорного моря, яке, як очікується, буде сприяти її майбутнього економічного розвитку в довгостроковій перспективі.

На думку експертів агентства, фінансова передбачуваність і гнучкість Криму низькі, що пояснюється контролем центрального уряду над податками та витратними зобов'язаннями республіки.

Частка міжбюджетних перерахувань у структурі доходів її бюджету у 2008 року становила приблизно 64%.

Можливість управління витратами обмежується великою кількістю законодавчих норм, в той час як більше половини витрат бюджету пропонується рішеннями центрального уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: