"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Американські фондові індекси побили черговий рекорд

Четвер, 23 серпня 2018, 12:25
 

22 серпня фондові ринки США встановили рекорд - 113 місяців "бичачого" тренду, перевищивши за тривалістю період зростання з листопада 1990 по березень 2000 року.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Під "бичачим" трендом розуміється відсутність падінь більш ніж на 20% з попереднього піку, і таких падінь в США не було з 9 березня 2009 року.

У середу Федеральна резервна система оприлюднила протокол засідання, яке відбулося 31 червня - 1 серпня. Протокол продемонстрував, що керівництво Федрезерву як і раніше позитивно оцінює поточну ситуацію в економіці США і впевнене у виправданості подальшого підвищення базової процентної ставки, однак зазначає підвищені ризики, пов'язані із зовнішньою торгівлею.

Реклама:

"Багато учасників засідання вважають, що якщо статдані продовжать відповідати цьому макроекономічному прогнозу, незабаром буде логічним зробити ще один крок щодо зниження стимулювання економіки", - наголошується в протоколі.

При цьому учасники вважають, що "якщо конфлікт, що стосується зовнішньоторговельних питань, виявиться масштабним і тривалим, це зробить негативний вплив на рівень ділової довіри, обсяг інвестицій і зайнятість".

Індекс Dow Jones Industrial Average 22 серпня знизився на 0,34% і становив 25733,6 пункти.

Standard&Poor's 500 втратив 0,04% і становив 2861,82 пункти.

Значення Nasdaq Composite збільшилося на 0,38% і становило 7889,1 пункти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: