Рахункова палата знайшла, з чого "зробили" держбюджет 2008 року

Середа, 20 травня 2009, 19:17

Загальний фонд Державного бюджету на 2008 рік було перевиконано за рахунок невідшкодування податку на додану вартість в сумі 14 млрд. гривень, податкових переплат на більш як 4 млрд. гривень і авансового платежу Національного банку України на 3,5 млрд. гривень.

Про це ідеться у прес-релізі за підсумками колегії Рахункової палати України, на якій розглядалося питання виконання Держбюджету за минулий рік, повідомляє агентство "УНІАН".

"Незважаючи на перевиконання дохідної частини, планові призначення за витратами загального фонду не виконано на 6,5 млрд. гривень або 3,3%. Із 823 бюджетних програм загального фонду Державного бюджету (без урахування міжбюджетних трансфертів, витрат на обслуговування боргу і резервного фонду) лише кожна третя виконана в повних обсягах", - ідеться у повідомленні Рахункової палати.

Як повідомлялося, за даними Міністерства фінансів України, в 2008 році до загального фонду Держбюджету надійшло 185,853 млрд. гривень, що на 5,1 млрд. гривень або 2,8% більше за плановий показник.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: