"Укрспирт" збільшить виробництво етилового спирту

Четвер, 14 травня 2009, 17:56 -

Для виробників продукції органічного синтезу Кабінету Міністрів  прийняв постанову №433 від 06.05.2009р.щодо визначення річних квот на 2009 рік на спирт технічний для виробництва продукції органічного синтезу: етилацетату, етилсилікатів, люмінорфу та пороху на хімічних підприємствах України. Це зроблено з метою збільшення обсягів виробництва та реалізації на внутрішньому ринку спирту етилового денатурованого.

Завдяки цьому "Укрспирт" у поточному році збільшить виробництво спирту етилового денатурованого (спирту технічного) на 1.2 мільйонів декалітрів, повідомляє прес-служба концерну.  

"Постанова дає можливість підприємствам що отримали квоту на технічний спирт скористатися законодавчо визначеними податковими пільгами для підтримки вітчизняного виробника.  Для виробництва спирту етилового денатурованого для підприємств органічного синтезу, спиртовий завод має бути обладнаний електронною системою обліку продукції. На сьогодні, вимогам відповідає ДП "Довжоцький спиртовий завод", який розпочне виробництво. Найближчим часом системами електронного обліку для задоволення попиту будуть обладнанні ще й інші заводи", - говориться у повідомленні.  

Квота етилового спирту надали ВАТ "Перечинський лісохімічний комбінат" (етилацетат), Запорізькому ДП "Кремнійполімер" (етилсилікати - суміш тетраетоксисилану та поліетоксисилоксанів; АКОРи - препарати на основі суміші поліефірів ортокремнівої кіслоти), ВАТ "Кіровоградський райагропостач" (етилацетат) та Шосткинському казенному заводу "Зірка" (порох).

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: