В Держмитслужбі похвалили уряд за 13% надбавки на імпорт

Четвер, 9 квітня 2009, 20:00 -

Голова державної митної служби Анатолій Макаренко заявив, що після скасування 13% надбавки на імпорт товарів, спостерігається пожвавлення зовнішньо-економічних операцій.

Про це він повідомив на брифінгу у Кабінеті міністрів, повідомляє прес-служба уряду.

Голова держмитслужби відзначив, що перед введенням цієї надбавки на окремі групи товарів відбулося "так зване ввезення "ажіотажного" імпорту", і середньоденні показники ввезення товарів зросли у 2,5 рази.

Але, як підкреслив Макаренко, після запровадження 13-відсоткової надбавки відбулося  зменшення імпорту у 7 разів  на ці товари. До того ж, у  6 разів скоротилися суми перерахувань до державного бюджету за митне оформлення товарів.

Реклама:

"Тільки за 18 днів існування цільової надбавки втрати Державного бюджету склали 406 млн. грн. За цей же період, оскільки кошти від введення 13-відсоткової надбавки спрямовувалися до спеціального фонду держбюджету, ми отримали 52 млн. грн.",- повідомив він.

Макаренко наголосив, що державна митна служба, виконуючи постанову уряду про скасування цієї надбавки, діяла законно.

Він підкреслив, що держмитслужба виконувала статтю 55 Закону України "Про Кабінет Міністрів", згідно з якою розпорядчі документи Уряду, що містять інформацію з обмеженим доступом, приймаються до виконання негайно.

"І як тільки державна митна служба отримала постанову Кабінету міністрів щодо скасування цільової надбавки  до переліку певних товарів, ця постанова була виконана згідно з 55 статтею", - зазначив Макаренко.



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: