"Італійським" українцям не до вподоби податки для трудових мігрантів

Середа, 8 квітня 2009, 15:36

Громадські організації українців за кордоном вимагають від президента  Віктора Ющенка та прем'єр-міністра Юлії Тимошенко скасувати постанову уряду про оподаткування трудових мігрантів.

Про це повідомив на прес-конференції  голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький, повідомляє агентство "УНІАН".

Він зазначив, що 5 березня 2009 року уряд прийняв постанову № 236 "Про роз'яснення особливостей застосування окремих норм указу президента України від 3 липня 1998 року № 727 для фізичних осіб, які проводять підприємницьку діяльність за межами України в умовах світової фінансово-економічної кризи".

Городецький наголосив, що останнім часом почастішали спроби фіскальних органів України оподатковувати заощадження трудових мігрантів, прикриваючись так званою "соціальною рівністю" з мешканцями України.

Реклама:

На переконання Городецького, подібні дії української влади, особливо під час фінансово-економічної кризи, не сприяють покращенню ситуації в державі.

Навпаки, за його словами, такі рішення сіють паніку серед трудових мігрантів, змушують їх зменшувати перекази на Батьківщину та замислюватись над тим, щоб остаточно залишитися в країні перебування.

"Ми вважаємо, що будь-які спроби обкласти громадян України, які працюють за кордоном, ще якимись додатковими податками є абсолютно незаконними, вони не мають прецеденту у світовій практиці", - сказав він.

Городецький нагадав, що між Україною та Італією підписано Конвенцію про уникнення подвійного оподаткування, і українці, які легально працюють в Італії, сплачують податки в цій країні.

"Вважаю, що немає абсолютно ніяких правових підстав вимагати, щоб люди, які працюють за кордоном, платили ще якісь податки", - сказав він

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!