Світовий банк дасть грошей на дороги

Середа, 8 квітня 2009, 10:10

Світовий банк (СБ) надасть Україні кредит у розмірі 400 млн. доларів на 30 років з п'ятирічним пільговим періодом в рамках проекту "Покращення автомобільних доріг та безпеки руху".

Відповідне рішення ухвалила у вівторок рада директорів СБ, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на повідомлення прес-служби банку.

Раніше голова "Укравтодору" Вадим Гуржос повідомляв, що 300 млн. доларів з кредиту буде направлено на реконструкцію ділянки дороги M-03 "Київ-Харків-Довжанський" від Борисполя (Київська обл.) до Лубни (Полтавська обл.), ще 100 млн. доларів - на поліпшення транспортно-експлуатаційного стану автодоріг державного значення на аварійно небезпечних ділянках.

Світовий банк зазначає, що підтримка зазначеного проекту є частиною відповіді банку на соціальну і економічну криза, що вразила Україну.

Реклама:

Він нагадує, що Україна є важливою транзитною країною завдяки своєму розташуванню між Росією та іншими країнами СНД та ринком Європи.

Передбачається, що проект допоможе країні інтегрувати її транспортну мережу з ЄС, підвищити транзитний потенціал.

Як повідомлялося, уряд України в кінці березня 2008 року схвалив підготовку спільного з Світовим банком проекту з поліпшення автомобільних доріг, визначивши "Укравтодор" його відповідальним виконавцем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: