Мороз не хоче відкритого ринку землі

Субота, 4 квітня 2009, 12:52

Якщо сьогодні дозволити ринковий продаж землі, то з сертифікатами буде те ж саме, що з ваучерами: людей пограбують, обдурять, і землю за безцінь скуплять великі латифундисти.

Таку думку висловив лідер Соцпартії Олександр Мороз, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Ющенко не випадково домагається введення відкритого ринку землі: це потрібно, щоб підтримати американську економіку, "наповнити" емісійний долар", - сказав Мороз.

"Хоча в 2003 році кандидат у президенти Ющенко публічно обіцяв не допустити продажу земель сільськогосподарського призначення. Але, прийшовши до влади, він обдурив мільйони людей, що працюють на землі", - відзначив політик.

Реклама:

"Ключове питання економіки сьогодні - це питання землі. Не можна, щоб право на земельну ренту привласнили окремі політики або олігархи. Земля - це народна власність", - підкреслив він.

За словами Мороза, сьогодні земельні сертифікати не дозволяють людям повноцінно розпоряджатися своїми наділами, а місцева влада і обласні адміністрації під шумок економічного хаосу незаконно розпродують землі.

"У нас найбільший землевласник - це Богдан Губський з БЮТ, а люди під прапорами Блоку Тимошенко виходять на пікети і вимагають справедливості в земельних відносинах", - сказав лідер соціалістів.

"При нинішній політиці по відношенню до землі інвесторам не вигідно вкладати кошти в розвиток АПК, а вигідно продавати й перепродувати землю, отримуючи на цьому прибуток", - вважає він.

Як відомо, 23 грудня 2008 року Верховна рада продовжила мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення до 1 січня 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: