В Миколаєві збираються будувати судна

П'ятниця, 3 квітня 2009, 11:30 -

2 квітня в четвер було підписано протокол між компанією "Нібулон" і ВАТ "Вадан Ярдс Океан" про будівництво несамохідних суховантажних двохтрюмних суден для перевезення генеральних і насипних вантажів.

Угоду підписали генеральний директор ТОВ СП "Нібулон" Олексій Вадатурський та генеральний директор ВАТ "Вадан Ярдс Океан", Микола Романчук, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

На замовлення нібулонівців на миколаївському кораблебудівному заводі буде збудовано 24 баржі змішаного (ріка-море) плавання.  Вартість проекту складає 150 мільйонів доларів.

Мета проекту - відродження Дніпра як транспортної артерії, відновлення судноплавства по річці та транспортування зерна водним шляхом. Тип барж дозволить здійснювати перевезення зерна як по Дніпру, Дунаю, так і в прибережній Чорноморській зоні та Каспію.

Реклама:

Метал для будівництва постачатимуть українські металурги з Донецької та Луганської областей (Краматорський і Алчевський металургійні комбінати та Азовсталь).

В рамках проекту планується збудувати річні термінали, баржі, побудувати та закупити буксирний флот у складі 14 річних і морських буксирів. По структурі це вже власна судоходна компанія та майже 800 додаткових робочих місць.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: