Реєстратор "Привата" знову підклав свиню "Нафтогазу"

Середа, 15 квітня 2009, 11:36

Фінансова компанія "Укрнафтогаз" вкотре заблокувала збори акціонерів ВАТ "Укрнафта".

Про це йдеться в прес-релізі НАК "Нафтогаз".

"Нафтогаз України" висловлює стурбованість систематичним зривом загальних зборів акціонерів ВАТ "Укрнафта".

Компанії вже вшосте в 2008-09 рр. не вдалося взяти участь у загальних зборах акціонерів ВАТ "Укрнафта", найбільшої нафтовидобувної компанії країни, державна частка в статутному фонді якої становить 50%+1 акція і знаходиться в управлінні НАК "Нафтогаз України".

Реклама:

У середу представники НАК "Нафтогаз України" прибули до центрального офісу ВАТ "Укрнафта" з метою участі у позачергових зборах акціонерів.

Натомість, реєстратор товариства - ВАТ "Фінансова компанія "Укрнафтогаз" вже вкотре, посилаючись на рішення суду про заборону складання та надання реєстру акціонерів ВАТ "Укрнафта", відмовився надавати реєстр власників цінних паперів компанії, йдеться в повідомленні.

В результаті чергового зриву загальних зборів акціонерів ВАТ "Укрнафта" НАК "Нафтогаз України" не може отримати дивіденди на державну частку акцій від діяльності ВАТ за 2006-08 рр. Це, в свою чергу, ускладнює фінансовий стан НАК "Нафтогаз України" та ускладнює своєчасні розрахунки за імпортований природний газ.

ВАТ "Фінансова компанія "Укрнафтогаз" засновано нафтогазовими менеджерами Владиславом Тарашевським та Олександром Сабодахою і куплено компаніями, близькими до групи "Приват", в 2004 році. Серед основних клієнтів компанії - "Укрнафта" (більше 40% контролює група "Приват"), "Укргазвидобування" (входить до складу НАК "Нафтогаз України") і "Укртатнафта".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: