Провідні країни не бачать кінця рецесії

Понеділок, 13 квітня 2009, 18:37

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) опублікувала індекс випереджальних індикаторів, що розраховується для країн Великої сімки.

Дані свідчать, що ситуація в провідних країнах світу продовжує погіршуватися, пише видання "Экономические известия".

Індекс випереджальних індикаторів ОЕСР в лютому знизився до 91,3 пункту з 92,2 пункту в січні. У річному вирахуванні, у порівнянні з лютим 2008 року, індекс знизився на 10,3 пункту. Серед лідерів зниження - США, де індекс випереджальних індикаторів знизився на 11,8 пункту в річному вирахуванні, і Японія (-11,2 пункту).

Американська влада не вважає, що ситуація погіршується.

"Ми починаємо бачити проміны надії у всій економіці", - заявив наприкінці минулого тижня президент США Барак Обама після отримання нової інформації з економічної ситуації від голови Федеральної резервної системи (ФРС) Бена Бернанке і міністра фінансів Тімоті Гейтнера.

Реклама:

Обама привів в приклад зростання фінансування на іпотечні кредити з коштів, виділених з стимулюючого пакету, а також 20% зростання кредитування малого бізнесу тільки за останній місяць.

У числі позитивних сигналів відзначився хороший прогноз прибутку від іпотечного банку Wells Fargo, зниження кількості заявок на допомогу ыз безробіття і поліпшив прогноз продажів декількох роздрібних мереж на поточний місяць.

Крім того, президент США констатував "менш нервову поведінку інвесторів на біржі".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: