Дерипаска спростовує звинувачення щодо ЗАлКу

П'ятниця, 10 квітня 2009, 15:02

Об'єднана компанія "Російський алюміній" (ОК "РусАл") спростовує заяву Фонду держмайна (ФДМ) України про невиконання умов договору купівлі-продажу пакету акцій ВАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" (ЗАлК) і наполягає на виконанні усіх своїх зобов'язань по ЗАлКу.

Про це йдеться в коментарі ОК "РусАл" на заяву ФДМ, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

"РусАл" виконує всі взяті на себе зобов'язання щодо Запорізького алюмінієвого комбінату, що ще раз підтвердила перевірка, проведена ФДМ. ФДМ також висловив готовність підтримати заходи, які будуть спрямовані на підвищення ефективності роботи ЗАлКу, включаючи надання диференційованого тарифу", - говориться в повідомленні.

При цьому в коментарі підкреслюється, що "Русал" протягом шести місяців за рахунок більш рентабельних підприємств субсидіювала комбінат, який є збитковим і має найвищу собівартість виробництва алюмінію по компанії: 2,6 тис. дол./тонна при середній ціні за алюміній в цей період 1,3 тис. дол./тонна.

Більшу частину собівартості при цьому складає тариф на електроенергію, що в кілька разів перевищує європейські тарифи.

Як повідомлялося в прес-релізі ФДМ в четвер, проведена з 31 березня до 2 квітня поточного року планова перевірка виконання умов договору купівлі-продажу пакета акцій ВАТ "ЗАлК" від 8 лютого 2001 року, встановила невиконання його умов в частині внесення інвестицій.

Власником ЗАлКу 2004 року стала російська група СУАЛ, а 2007 року комбінат перейшов під контроль ОК "РусАл", створеної при злитті алюмінієвих і глиноземних активів ВАТ "РусАл", "СУАЛа" і швейцарського трейдера Glencore. "РусАл" відноситься до сфери інтересів російського бізнесмена Олега Дерипаски.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: