"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд держмайна намагається домовитися з Дерипаскою

Четвер, 9 квітня 2009, 18:22

Фонд держмайна (ФДМ) України сподівається на компромісне рішення з власниками підприємства ВАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" (ЗАлК), незважаючи на невиконання умов договору купівлі-продажу пакету акцій.

ФДМ у період з 31 березня до 2 квітня поточного року була проведена планова перевірка виконання умов договору купівлі-продажу пакета акцій ВАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат", йдеться в повідомленні ФДМ.

"За результатами перевірки встановлено невиконання його умов в частині внесення інвестицій у передбачених договором обсягах і термінах. Але слід констатувати, що таке невиконання є наслідком довготривалих судових заборон на виконання власником  зобов'язань", - зазначається Фондом.

В повідомленні наголошується, що незважаючи на це, більшість із зобов'язань власником виконуються, в тому числі, і в соціальній сфері, що підтверджується і позицією профспілок. Із запланованих 200 млн. дол. інвестицій також внесено понад 12 млн. дол.

Реклама:

"Але на сьогодні ситуація на підприємстві складається критична. І це пов'язано не з проблемами виконання зобов'язань за договором купівлі-продажу. Проблема полягає в невирішеності питання з постачання на підприємство електроенергії за економічно обґрунтованим тарифом" - констатує прея служба ФДМ.

Фондом ведуться активні переговори з власниками у напрямку розробки програми узгоджених дій, що дозволить одночасно вирішити питання енергопостачання і виконання всіх передбачених договором зобов'язань, особливо в соціальній сфері.

Позиція власників підприємства під час цих переговорів дає підстави сподіватись на конструктивне вирішення всіх важливих питань цього підприємства, сподіваються в ФДМ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!